FacebookTwitterLinkedIn

Estimând o creștere a numărului de angajați la 800 de experți IT până la finalul anului viitor, hub-ul de tehnologie își pregătește mutarea într-un sediu nou, cu intenția de a construi un birou deschis comunității IT și adaptat dinamicii industriei de tehnologie.

Gândit la intersecția dintre zonă de lucru, studio de inovație și spațiu public, noul sediu ING Tech deschide granițele biroului clasic și își propune să devină un punct de întâlnire pentru cei pasionați de tehnologie –  profesioniști IT, cercetători sau studenți în domeniu.

Astfel, cei 13,000 mp vor acomoda atât zone de lucru pentru angajați, cât și spații publice pe care comunitatea IT le poate accesa –  un spațiu de lucru comun, un studio de inovație și un amfiteatru deschis.

“Colaborarea și flexibilitatea sunt aspecte esențiale în modul nostru de lucru și al industriei în care activăm. Ne-am dorit ca noul birou să reflecte această filosofie și să deschidă granițe, atât în modul de lucru, cât și de gândire», a declarat Marian Ion (foto), CEO ING Tech România.

În definirea noului birou, ING Tech aplică principiile « Orange Workplace », un model de organizare a spațiului de lucru dezvoltat de ING în colaborare cu Colliers International. Principiile Orange Workplace  au fost dezvoltate în jurului modului de lucru Agile, care presupune existența unor spații flexibile și libertatea de alegere a locului ocupat în funcție de activitatea desfășurată.

Pentru ING Tech, modelul pune accent pe experiența de învățare și experimentare la birou, interacțiune umană și spații care încurajează un mod de lucru flexibil și imaginativ.

În alegerea noului sediu, ING Tech a optat pentru un scenariu built-to-suit, opțiune în care dezvoltatorul clădirii integrează cerințele clientului încă din faza de proiectare.

Această alegere a permis ING ca, împreună cu Unulaunu, studioul de arhitectură partener, să redefinească experiența spațială în interiorul noului sediu și să obțină astfel un grad mare de personalizare a clădirii, în acord cu viziunea ING Tech.

« Viziunea noastră este să construim un birou cu o notă personală, umană, un loc în care să ne conectăm mai bine cu industria din care facem parte, cu cei care ne sunt colegi și cu noi înșine », a adăugat Marian Ion.

Proiectul se află în stadiul de dezvoltare și va fi disponibil la finalul anului 2020.

Tranzacția a fost intermediată de CBRE România, care a identificat proiectul imobiliar, a facilitat acordul comercial și a consiliat ING în toate etapele procesului.