FacebookTwitterLinkedIn

ING Bank finanțează cu 426 milioane de lei proiectul de economie circulară dezvoltat de RetuRO SGR, prin care ambalajele pentru băuturi vor fi recuperate și refolosite.

„Acest moment reprezintă un alt pas uriaș pentru că asigurarea bugetului pentru funcționarea unui proiect de o așa anvergură nu a fost o misiune ușoară”, a declarat Gemma Webb, CEO al RetuRO Sistem Garanție Returnare.

Pachetul de finanțare cuprinde un credit de investiții de 343 milioane de lei (69 milioane de euro) acordat pe o perioadă de cinci ani și un credit pentru capital de lucru de 83 milioane de lei (16,7 milioane de euro) cu o durată de doi ani.

Proiectul vizează recuperarea și reciclarea a peste 6 miliarde de ambalaje anual, integrând o schemă de stimulare financiară a returului ambalajelor.

Totodată, acest proiect este esențial pentru atingerea țintelor de colectare și reciclare la care România s-a angajat în fața Uniunii Europene.

ING Bank este finanțator unic al Sistemului de Garanție-Returnare din România. Împrumutul integral privat obținut de RetuRO va susține activitatea operațională a Sistemului de Garanție-Returnare, care include crearea și operarea centrelor regionale, unde se vor asigura numărarea, sortarea și pregătirea pentru reciclare a ambalajelor returnate.