FacebookTwitterLinkedIn

ING Bank a sistat anul trecut finanțările noi destinate explorărilor și exploatărilor de petrol și gaze, dar a susținut obligațiuni de 500 milioane de euro și credite sindicalizate sau bilaterale de 160 milioane de euro.

Scopul acestor decizii este de a ”direcționa portofoliul de credite spre a menține creșterea temperaturilor globale până în 1,5 grade Celsius”, a anunțat banca.

Totodată, ING Bank a elaborat un ghid pentru identificarea și procesarea facilă a tranzacțiilor sustenabile, iar în 2022 a acordat primul credit sustenabil pentru IMM-uri, urmat de alte finanțări de 17,5 milioane de euro, în zonele de energie regenerabilă și economie circulară.

Printre acestea se numără un împrumut de 6 milioane de euro acordat grupului român Promateris pentru dezvoltarea capacității de producție.

Celelalte tranzacții au fost dedicate finanțării mai multor clienți în demersul lor spre a deveni mai sustenabili și independenți energetic prin folosirea surselor regenerabile, și anume energie solară.

”Compania va continua să investească în proiecte care vizează mediul și sănătatea financiară, cele două direcții strategice proprii în domeniul sustenabilității”, a comunicat ING.