FacebookTwitterLinkedIn

Bebe Fest revine în acest weekend la Opera Comică pentru Copii! Singurul festival din România dedicat copiilor cu vârste între 0-3 ani își deschide din nou porțile, în zilele de sâmbătă și duminică, în intervalul orar 10-20, în incinta Operei Comice pentru Copii, pe Calea Giulești nr. 16.

Pe 30 septembrie, 1, 7 și 8 octombrie, părinții și bunicii sunt așteptați împreună cu cei mai tineri spectatori ai OCC să participe la activități special concepute pentru vârsta lor. Nu lipsesc din program reprezentațiile cu „Bubu și Anotimpurile”, iar partenerii ediției curente au pregătit nenumărate surprize vizitatorilor, mai ales celor care se înscriu la tombola cu premii. Evenimentul aduce în fața viitoarelor sau proaspetelor mămici pe mămicile care au propriile afaceri, într-un târg menit să vină în întâmpinarea nevoilor de informare și sprijinire a tinerilor părinți.

În incinta festivalului sunt amenajate și la această ediție zone de relaxare, de servit masa, atât pentru părinți, cât și pentru bebeluși – food court bebe, unde se pot degusta gratuit produse alimentare destinate bebelușilor, o parcare pentru cărucioare, o salină în aer liber, zone de joacă, o căsuță senzorială, zone de alăptare, trambuline, trenuleț și piscină cu bile – toate pentru bebeluși.

Partenerii ediției #4 a festivalului sunt: PAMPERS, CHICCO, MUSTELA, OMFAL Education, MIMO CLUB, CRUCEA ROȘIE, ANTREPREMAME, TERRA SALIN și CANTUS MUNDI.

Noutatea ediției curente o reprezintă amenajarea unui spațiu modern, în incinta Operei Comice pentru Copii, în care începând din luna octombrie, de luni până vineri, în intervalul orar 9:30 – 12:30, se vor desfășura ateliere pentru bebeluși și părinți, susținute de specialiști din domeniul psihologiei și al sănătății și de artiști profesioniști. Programul include Atelierul de Educație Emoțională Timpurie, Atelierul de Nutriție și Psihonutriție Pediatrică, Atelierul de Kinetoterapie și Meloterapie și Atelierele Muzicale Toni Boni. Varianta pilot a acestui program va fi lansată în cadrul celor două weekend-uri de festival, pentru a le oferi vizitatorilor experiența completă.

Cu ocazia Bebe Fest OCC, instituția din Calea Giulești nr. 16 anunță revenirea în repertoriu a primului spectacol din România adresat exclusiv bebelușilor, disponibil publicului în Sala UnderGrant: „Bubu și Anotimpurile”. Producția a avut premiera în luna mai a anului 2022 și s-a jucat mereu cu casa închisă, datorită conceptului pus în scenă de echipa de creație, coordonată de Andreea Soare și Irina Furdui. Acest spectacol are un scenariu de bază, dar include și un element de improvizație care depinde de interacțiunea cu cei mici. Astfel, fiecare reprezentație devine unică și interactivă, cu maxim 20 copii și însoțitorii lor participând la fiecare spectacol. Până în prezent, peste 4500 de persoane au avut această experiență, în cadrul celor peste 150 de reprezentații sold out.

Scopul educațional al acestui proiect artistic se concentrează pe dezvoltarea emoțională a copiilor și pe oferirea unor experiențe senzoriale bogate (olfactive, kinestezice, auditive, vizuale). De asemenea, se urmărește sprijinirea părinților pentru a contribui la dezvoltarea psihologică a copiilor lor. Personajul principal, Bubu, interacționează cu cei mici și îi călăuzește în lumea magică a anotimpurilor, sunetelor și limbajului mimico-gestual, devenind un ghid adorabil pentru copiii de până în 3 ani. Biletele sunt puse în vânzare în rețeaua bilete.ro pentru reprezentații programate până în luna martie 2024.

Pentru copiii care au împlinit cel puțin 3 ani, Sala Mare găzduiește unul dintre cele mai iubite titluri de musical din repertoriu: „Erus și Valea Recunoștinței”, spectacol realizat de Ana Crăciun-Lambru, după romanul omonim al cunoscutului autor Alec Blenche. După ce a dobândit valori precum răbdarea, generozitatea și iubirea, Erus ajunge cu prietenii săi în Valea Recunoștinței, unde îl așteaptă noi provocări. Este ultima treaptă spre victorie, spre alungarea definitivă a răului și a fricii, dar se va împlini sau nu prevestirea? Vor reuși înțelepții să-l ajute din nou sau totul stă în puterea prietenilor săi – mărul Alpi, iepurii Mac și Pac, frumoasa Roua, Prințesa Apelor, ursul Marty, fluturele Cling sau Sucre, fostul slujitor al Regelui Frică-Frică? Răspunsul va fi aflat în zilele de vineri (ora 18:30), sâmbătă și duminică (orele 11 și 17), atunci când sunt programate reprezentațiile spectacolului, numai la Opera Comică pentru Copii. Biletele sunt disponibile în rețeaua bilete.ro.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către  soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole  de calitate – operă, balet, musical, concerte-lecție, operetă, teatru muzical – cât şi prin diverse proiecte conexe inovatoare precum festivaluri de vară și de iarnă, Atelierele „Micul Artist”, ,,Magazinul OCC”, Tururile „În Spatele Cortinei”, ,,Petreceri de ziua de naștere”, ,,Escape Room”, „Aventura Parc”,  „Abonamente” sau „Voluntariat”.

Pentru că au început lucrările de reabilitare la Pasajul Grant, ceea ce a dus la diminuarea considerabilă a numărului locurilor de parcare din zonă, sugerăm tuturor spectatorilor să apeleze la transportul în comun atunci când vin la OCC. Următoarele linii de tranzit au rute care ajung foarte aproape de Opera Comică pentru Copii: tramvaiu1 41, autobuzele 163, 178 și 644, metroul M1 (stația Crângași). Pentru informații de presă, vă rugăm să contactați Biroul de Presă al OCC, prin e-mail la occ.revista@gmail.com sau apel telefonic la 0745 45 56 45.