FacebookTwitterLinkedIn

Ministrul Sănătății, dr. Alexandru Rafila, a declarat, în cadrul unei vizite la Centrul de Vaccinare de la Palatul Copiilor din București, că în acest moment sunt câteva mii de copii vaccinați în toată țara.

La Palatul Copiilor funcționează 15 cabinete de vaccinare, din care două sunt dedicate copiilor cu vârste între 5 și 11 ani. „Sunt câteva mii de copii vaccinați în toată tara. La acest centru au venit în jur de 200. În primul rând, recomand vaccinarea copiilor care au afecțiuni cronice, ei au un risc de a face forme care duc la complicații. Bineînțeles, toți ceilalți părinți care doresc să facă acest lucru sunt așteptați cu cei mici în centrele de vaccinare”, a spus ministrul.

Alexandru Rafila a subliniat că pentru a veni în întâmpinarea părinţilor, a fost pus la dispoziţia tuturor un material legat de vaccinarea celor mici. Este un material realizat de pediatri care au îngrijit foarte mulţi copii infectați cu SARS-CoV-2 în această perioadă şi răspunde la cele mai importante întrebări. Documentul e postat pe site-ul Ministerului Sănătății.

Vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 12 ani a început pe 26 ianuarie. În acest moment, în platforma de programare sunt configurate 219 cabinete de vaccinare pediatrice la nivel național.