FacebookTwitterLinkedIn

Importurile de țiței rusesc în China au crescut cu 55% față de anul trecut, înlocuind Arabia Saudită ca furnizor de top, pe fondul sancțiunilor impuse Moscovei din cauza invaziei sale din Ucraina.

Importurile de petrol rusesc, inclusiv livrările prin conducta din Oceanul Pacific din Siberia de Est, și transporturile maritime din porturile europene și din Orientul Îndepărtat ale Rusiei, au însumat aproape 8,42 milioane de tone, potrivit datelor Administrației Generale a Vămilor din China. Acest lucru echivalează cu aproximativ 1,98 milioane de barili pe zi, conform Reuters.

Datele, care arată că Rusia ocupă primul loc printre furnizorii celui mai mare importator de țiței din lume, indică faptul că Moscova este capabilă să găsească cumpărători pentru petrolul său, în ciuda sancțiunilor occidentale. Arabia Saudită a rămas al doilea furnizor ca mărime pentru China.

Importurile totale de țiței ale Chinei au crescut, de asemenea, cu aproape 12% în luna mai, de la 10,3 milioanene de barili pe zi la 10,8 milioane de barili pe zi.