FacebookTwitterLinkedIn

Investitorul și proprietarul imobiliar Immofinanz a achiziționat 53 de proprietăți de retail din Republica Cehă, Polonia, Slovacia și Ungaria de la acționarul său majoritar CPI Property Grup (CPIPG). 

Portofoliul achiziționat are aproximativ 217.000 mp de spațiu închiriabil și este închiriat integral, cu o rată de ocupare de 99%. Prețul de achiziție totalizează 324,2 milioane de euro, iar contractul de cumpărare a fost semnat luni, 19 septembrie, împreună cu încheierea contractelor pentru alte 36 de proprietăți comerciale din Republica Cehă și Polonia care au 108.000 mp de spațiu închiriabil.

Prețul de achiziție, de 191 milioane de euro, pentru acele proprietăți a fost finanțat din fonduri existente. Următoarele contracte pentru restul de 17 proprietăți din Ungaria și Slovacia sunt așteptate să aibă loc până la sfârșitul acestui an.

„Această tranzacție reprezintă un pas strategic important pentru consolidarea portofoliului nostru de retail, rezistent și cu randament ridicat. Achiziția nu doar va accelera extinderea poziției noastre de lider pe piața parcurilor de retail din Europa și ne va consolida brandul STOP SHOP, dar, de asemenea, va consolida în mod durabil puterea de câștig a Immofinanz, cu venituri stabile de aproximativ 25 de milioane de euro pe an”, a explicat Radka Doehring, membru al consiliului executiv al Immofinanz.

„Portofoliul nostru de retail va crește acum la un total de 166 de proprietăți în zece țări, cu peste 1,3 milioane mp de spațiu închiriabil.”

Portofoliul achiziționat constă în principal din parcuri comerciale cu un mix de chiriași atractiv și divers, precum și mai multe locații comerciale cu retaileri de bricolaj și comercianți de produse alimentare, cu venituri foarte stabile și randamente mari.

Întrucât CPI Property Group deține aproximativ 77% din acțiunile Immofinanz, achiziția este clasificată legal ca o „Tranzacție între părți afiliate”. 

  • Republica Cehă: 30 de proprietăți cu o suprafață totală de 89.300 mp și o rată de ocupare de 98,7%
  • Slovacia: 15 proprietăți cu o suprafață totală de 76.200 mp și 99,9% rată de ocupare.
  • Polonia: 6 proprietăți cu o suprafață totală închiriabilă de 18.200 mp și rată de ocupare de 92,2%
  • Ungaria: 2 proprietăți cu o suprafață totală închiriabilă de 33.600 mp și o rată de ocupare de 100%.