FacebookTwitterLinkedIn

Immofinanz va continua anul acesta renovarea centrelor comerciale regionale din portofoliul său, de la Constanța, Pitești, Cluj. Acestea vor beneficia de reamenajări, spații comune îmbunătățite și branduri noi, a anunțat Geanina Ungureanu, Senior Asset & Leasing Manager Retail al Immofinanz.

„Retailul este într-o situație bună în prezent, s-a adaptat în perioada pandemiei și a fost flexibil și rezilient. Immofinanz a făcut renovări și modernizări ale centrelor sale comerciale regionale, am adus branduri noi, astfel s-a întâmplat la VIVO! Cluj și la VIVO! Baia Mare, unde am schimbat mixul de chiriași, iar Lidl a intrat pentru prima data într-un mall. Toți chiriașii au fost deschiși către dezvoltare, iar retailerii aparținând segmentelor de sport și bijuterii au fost campionii, urmați de cei din cosmetice și de furnizorii de servicii de sănătate”, a explicat Geanina Ungureanu.

Cealaltă direcție comercială a Immofinanz este de retail parcuri. Denumite Stop Shop, acestea s-au dovedit a fi „un business sigur în momente de criză”. Immofinanz este cel mai mare proprietar de retail parcuri din regiune, cu peste 100 de locații.  

Geanina Ungureanu a anunțat că anul acesta vom asista la intrări de branduri noi pe piață, de nivel mare și mediu, în principal din zona de fashion și de sport. „România e văzută ca o piață promițătoare”, concluzionează reprezentanta Immofinanz.

În ceea ce privește portofoliul de birouri, compania austriacă a făcut o achiziție în plină pandemie și a semnat cu Banca Comercială Română (BCR), în primăvara anului trecut, transferul de proprietate al clădirii de birouri Bucharest Financial Plaza din centrul Bucureștiului. În prezent, dezvoltatorul austriac deține în România 12 clădiri de birouri, toate amplasate în București.