FacebookTwitterLinkedIn

Furnizorul de schimb valutar și plăți internaționale pentru companii iBanFirst spune că România este printre primele trei piețe din punctul de vedere al veniturilor, iar serviciile financiare digitale generează economii de până la 1 miliard de euro anual pentru IMM-urile locale.

„România se bucură de o creștere exponențială a companiilor care își extind operațiunile în regiune. Suntem încântați să susținem această tendință și să ajutăm antreprenori din domenii din ce în ce mai diverse să își dezvolte afacerile dincolo de granițele țării”, a declarat Alin Latu, country manager al iBanFirst România.

Pentru anul 2023, compania anticipează o dublare a volumului tranzacțiilor în România comparativ cu anul 2022, depășind pragul de 1 miliard de euro.

În cei doi ani de operare, biroul iBanFirst din București a intermediat plăți internaționale în valoare de peste 1 miliard de euro pentru clienții români, având o creștere medie anuală peste media europeană.

În plus, în contextul crizei geopolitice, a incertitudinilor economice și a volatilității valutare ridicate, companiile românești de comerț au apelat la instrumentele de hedging pentru a-și proteja marja de profit și a-și crește activitățile comerciale în regiune.

Portofoliul de clienți din România cuprinde companii de import-export care activează în sectoare precum industria auto, agricultură, energie, IT și telecomunicații, construcții și retail.

În prezent iBanFirst are 13 birouri operaționale în 10 țări europene (Franța, Belgia, Olanda, Germania, România, Bulgaria, Ungaria, Italia, Spania și Marea Britanie).

iBanFirst procesează tranzacții în valoare de peste 1,4 miliarde de euro lunar în toate operațiunile la nivel de grup.