FacebookTwitterLinkedIn

Cel mai mare retailer de mobilier la nivel internațional, Ikea, a decis să-și reducă semnificativ operațiunile din Rusia.

Pe fondul conflictului militar dintre Rusia și Ucraina, oficialii Ikea au anunțat că s-a demarat deja procesul de vânzare a fabricilor pe care retailerul le deține în Rusia. În urma acestei decizii, aproximativ 15.000 de persoane vor fi concediate, transmite Reuters.

„Din păcate, condiţiile nu s-au îmbunătăţit, iar războiul devastator continuă. Afacerile şi lanţurile de aprovizionare din întreaga lume sunt sever afectate şi nu vedem că ar fi posibilă reluarea operaţiunilor în viitorul apropiat”, au punctat oficialii retailerului într-un comunicat, punctează și Agerpres.

Astfel, deţinătorul brandului Inter IKEA, care este şi responsabil cu aprovizionarea, a anunţat că a început să caute noi proprietari pentru cele patru fabrici ale sale.

La începutul lunii martie 2022, compania suedeză anunţa că întrerupe operaţiunile din Rusia şi Belarus, inclusiv toate importurile şi exporturile cu aceste ţări. Angajaţii Ikea din Rusia sunt plătiţi până la finalul lunii august.