FacebookTwitterLinkedIn

Iga Swiatek, liderul WTA, a câștigat, sâmbătă, al treilea titlu la turneul de Grand Slam de la Roland Garros, după ce a învins-o în finală pe Karolina Muchova (43 WTA) cu scorul de 6-2, 5-7, 6-4. Victoria de la Paris reprezintă pentru sportiva poloneză al patrulea titlu de Grand Slam din carieră (trei pe zgura pariziană și unul la US Open).

Iga Swiatek (22 de ani) a primit un premiu în valoare de 2,3 milioane de euro, în timp ce finalista Karolina Muchova (26 de ani), a încasat un cec de 1,15 milioane de euro.

La această ediție a turneului de la Roland Garros, premiile totale s-au ridicat la 49,6 milioane de euro, cu 12,3% mai mari decât în 2022.

În cariera sa de jucătoare profesionistă, Iga Swiatek a câștigat premii din tenis în valoare de 16,8 milioane de dolari, având în palmares 16 titluri în turneele de simplu.

La rândul său, Karolina Muchova (Cehia) a câștigat din tenis suma de 4,2 milioane de dolari, cu un singur titlu câștigat.

În urma triumfului de la Paris, Iga Swiatek a ajuns la patru victorii în tot atâtea finale de Grand Slam disputate, performanță stabilită la vârsta pe care o avea și Nadal când reușea același lucru. Ea a devenit a doua cea mai tânără sportivă din istorie care a câștigat patru trofee de Grand Slam, după Serena Williams, care a reușit asta în perioada 1999-2002.