FacebookTwitterLinkedIn

Liviu Tudor
Președinte Genesis Property

Conceptul de co-living deschide granițele către stilul de viață și de lucru din viitor pentru angajații, freelancerii sau antreprenorii care vor flexibilitate și caută comunități cu valori comune și experiențe noi. 

În YUNITY Park, co-living-ul este un concept care transformă viitorul vieții la birou, fiind special proiectat  să satisfacă o diversitate de nevoi și stiluri de interacțiuni sociale, ca o extensie firească a vieții profesionale. Accesul la spații de co-working și facilități adiacente versatile pentru conectare, dezvoltare personală, relaxare și petrecerea timpului liber, fac din co-living o parte integrantă din sistemul de opțiuni oferit de modelul flexibil spre care evoluează parcurile de birouri ale viitorului. 

Co-living-ul oferă cazare într-un spațiu cu acces la facilități comune și opțiuni pentru petrecerea timpului, dar unele dintre cele mai relevante beneficii pe care le aduce sunt confortul și flexibilitatea. Pentru nomazii digitali din toată lumea, co-living-ul este deja un mod de viață de mai mulți ani, pentru că răspunde nevoii lor de mobilitate și le oferă acces la noi orașe și comunități în care să lucreze și să-și petreacă timpul liber, cu un cost avantajos al vieții.

Tendințele din ultimii ani și transformările aduse de pandemie în viața profesională a oamenilor conturează astăzi co-living-ul într-o destinație pentru o categorie din ce în ce mai largă de profesioniști, fiind o oportunitate să exploreze și să lucreze de oriunde.

Este vorba de angajații care se stabilesc pentru perioade scurte de timp într-un alt oraș pentru diverse proiecte sau angajați din multinaționale care merg în delegații și au nevoie de o soluție accesibilă, aproape de birou. Sau poate fi vorba de angajați care se mută în București și au nevoie de o soluție rapidă de locuit, astfel beneficiind de o tranziție mai ușoară dintr-un oraș în altul, diminuându-le stresul mutatului.

Co-living-ul este, de asemenea, un spațiu ideal pentru studenții români sau străini care vin în regim de internship la companiile chiriașe din YUNITY Park. Aceștia au oportunitatea să se integreze în comunitatea YUNITY atât la nivel profesional, cât și social sau personal. Pentru o persoană la începutul carierei sau care încă explorează direcția în care dorește să evolueze profesional, spațiul de co-living are mai mult decât o valoare de cazare, el devine parte din echilibrul dintre muncă și viață, o componentă de wellbeing foarte importantă pentru orice angajat nou.

Amenajarea unui spațiu de co-living într-un campus de birouri, cum este conceput cel din YUNITY Park, le oferă apropiere de biroul sau spațiul de co-working în care vor să lucreze și de toate facilitățile pe care și le doresc în afara biroului. În YUNITY Park, oamenii vor găsi un food hall pentru toate gusturile, un centru de conferințe și spații de evenimente, zone outdoor unde pot lucra sau ține întâlniri, o pădure urbană pentru conectare la natură și activități de relaxare, interacțiune și socializare. Toate acestea reprezintă cel mai bun mod de a descoperi și experimenta orașul, fără timp petrecut în trafic și cheltuieli cu transportul.

Mai mult, co-living-ul ajută la eliminarea barierelor geografice și oferă talentelor acces mai simplu la joburile la care visează, în orice colț al lumii. În acest fel, și recrutorii își pot extinde aria de căutare pentru noi candidați, iar angajații au mai multe oportunități de job la care pot aplica, indiferent de orașul sau regiunea în care locuiesc.

Integrarea co-living-ului în YUNITY Park plasează Bucureștiul pe lista marilor capitale europene la care se uită angajații care au nevoie de mobilitate. În același timp, va reprezenta un beneficiu important pentru companiile care vor talente aproape de sediu, atât dintre chiriașii din campus, cât și dintre companiile locale și multinaționale din hub-ul profesional din zona de nord a Capitalei.

Costurile accesibile de trai, cunoașterea limbii engleze de către o mare parte a populației, accesul foarte bun la internet de mare viteză, siguranța și, foarte important, posibilitatea de locuire într-un oraș cunoscut pentru o infrastructură culturală și de divertisment bogată, dar și pentru experiențele culinare locale excepționale, sunt doar câteva dintre avantajele Bucureștiului. Iar cu un ecosistem de co-living și co-working care concurează cu cele deja consacrate din alte țări europene, întreg Bucureștiul va avea doar de câștigat.