FacebookTwitterLinkedIn

Din 1 ianuarie 2022, hotelul InterContinental București, unul dintre reperele „Micului Paris”, își va schimba denumirea în Grand Hotel Bucharest.

Decizia de a schimba numele hotelului vine în urma încheierii contractului de management între proprietarul hotelului, Compania Hotelieră InterContinental România S.A., și IHG Hotel & Resorts, proprietarul mărcii InterContinental, anunță reprezentanții hotelului.

De asemenea, aceștia anunță că hotelul va intra, în perioada următoare într-un amplu proiect de renovare și modernizare estimat a se finaliza în 2024.

Pentru ca planul nostru de transformare să aibă succes, vom pune un accent sporit pe modernizare, vom încorpora tehnologii avansate aliniate cu nivelul nostru bine cunoscut de servicii și performanță. Suntem entuziasmați și pregătiți să dăm curs noilor provocări, fără să ne abatem de la obiectivul nostru principal: să oferim servicii excepționale oaspeților noștri. Mulțumim InterContinental pentru colaborarea de până acum și ne pregătim pentru o nouă etapă în viața acestui hotel”, a explicat Lucian Marinescu, Membru în Consiliul de Administrație al Companiei Hoteliere InterContinental România S.A.

Valoarea estimată a investițiilor în noul proces de renovare se ridică la 21 de milioane de euro.

La mică distanță de InterContinental București (noul  Grand Hotel Bucharest) se mai regăsesc două mari hoteluri. În acceași zonă, se află Grand Hotel Continental, deținut de omul de afaceri Radu Enache, și Grand Hotel du Boulevard al grupului NIRO, companie controlată în proporție de 95% de antreprenorul Niculae Dumitru. Grand Hotel du Boulevard se va redeschide în septembrie 2022, în urma unei investiții de 25 de milioane de euro, din care 12,9 milioane de euro reprezintă finanțarea bancară.

Compania Hotelieră InterContinental România S.A. fost înființată în 10 decembrie 1996. Este listată pe piața Rasdaq a BVB și are un capital de 83,35 milioane de lei, divizat în 833,5 milioane de acțiuni, cu o valoare nominală de 0,1 lei. În 2020, compania a raportat o cifră de afaceri de peste 12,7 milioane de lei și avea un număr de 79 de angajați.