FacebookTwitterLinkedIn

Pe lângă dezvoltările imobiliare, compania investește și în afacerile mici locale. În 2018, dezvoltatorul a preluat 50% din acțiunile Ritter Broker Asigurare, iar recent a achiziționat tot 50% dintr-o companie ce activează în domeniul construcțiilor, Alliance Properties, și care va acționa ca antreprenor general pentru cele două proiecte ale sale, Corinthia Grand Hotel du Boulevard și Swissôtel, a declarat Zsolt Nagy pentru Forbes România.

„Vor mai urma și alte exemple în cursul acestui an. Când apare oportunitatea cumpărăm, nu suntem în căutări active. Probabil această etapă va veni după ce se termină proiectele care sunt acum în desfășurare și atunci vom avea o divizie care să caute activ posibilități de investiții”, spune Zsolt Nagy, fostul CEO. El a fost numit recent membru în Consiliul de Administrație al Niro Investment Group.

Niro Investment Group, companie controlată în proporție de 95% de antreprenorul Niculae Dumitru și 5% de Ionel Dumitru, are un portofoliu de proiecte dezvoltate care totalizează o suprafață de 500.000 de metri pătrați construiți, cu o valoare de peste 400 milioane de euro, din toate sectoarele imobiliare.

În prezent, dezvoltatorul, cu afaceri de 144,9 milioane lei în 2020 și un profit net de aproximativ 36 milioane lei, se concentrează pe cele două proiecte hoteliere, având în plan redeschiderea Grand Hotel du Boulevard, una dintre cele mai vechi clădiri din București cu o suprafață totală desfășurată de 8.000 mp și inaugurarea primului hotel Swissôtel din România, ce va avea peste 30.000 de mp construiți.

Grand Hotel du Boulevard se va deschide în septembrie 2022, în urma unei investiții de 25 de milioane de euro, din care 12,9 milioane de euro reprezintă finanțarea bancară, în timp ce deschiderea Swissôtel este planificată pentru trimestru II din 2023, după o investiție de 60 milioane de euro, 23 de milioane de euro reprezentând, de asemenea, finanțare bancară.

În ceea ce privește amortizarea investiției, Zsolt Nagy a afirmat că la Grand Hotel du Boulevard grupul se așteaptă la un return of investment în circa 12 ani, iar la Swissôtel în aproximativ 10 ani și jumătate.