FacebookTwitterLinkedIn

Grupul H&M a raportat o creștere mai mare a profitului trimestrial decât cea anticipată. Compania își va majora investițiile cu scopul de a dubla vânzările până în 2030.

Acțiunile H&M au crescut vineri cu 5% la începutul sesiunii de tranzacționare, reprezentanții companiei au anunțat că vor dubla investițiile în 2022 la aproximativ 1,1 miliarde de dolari pentru a ajuta la atingerea noului obiectiv, potrivit Reuters.

Profitul companiei în trimestrul patru al anului 2021 a crescut cu 64% (la 640 mil. de dolari) față de aceeași perioadă a anului 2020. Comparativ cu trimestrul al patrulea din 2019 dinainte de pandemie, profitul a crescut cu 43%.

Reprezentanții companiei au spus că inițiativele din ultimii aniprivint dezvoltarea tehnologică a lanțului de aprovizionare a diminuat riscul întreruperilor în aprovizionarea cu produse.

Grupul suedez a propus un dividend de 6,50 coroane suedeze per acțiune care să fie plătit în două rate. De asemenea, compania mai propus un program de răscumpărare de acțiuni care se ridică șa 3 miliarde de coroane suedeze.

În 2021, vânzările au totalizat 199 mld. de coroane suedeze, iar marja operațională a fost de 7,7%. Profitul brut a totalizat 14,3 mld. de coroane suedeze, depășind previziunle analiștilor care ținteau către 13,5 mld de coroane suedeze.

Pentru a contribui la reducerea impactului asupra carbonului, H&M a spus că nu va mai primi provizii care folosesc combustibili pe bază de cărbune.