FacebookTwitterLinkedIn

Gigantul producției de bere Heineken va investi 39 de milioane de lire sterline în sute de pub-uri din Marea Britanie și va redeschide 62 care au fost închise în ultimii ani, arată BBC.

Compania spune că injecția de numerar în lanțul său Star Pubs va crea peste 1.000 de noi locuri de muncă. Star renovează peste 600 de sute de pub-uri, aproximativ un sfert din lanțul de 2.400 de localuri.

Firma cu sediul în Olanda spune că renovarea se va „concentra pe transformarea pub-urilor obosite din zonele suburbane în localuri premium pentru localnici”, a spus Heineken.

Investiția va include lucrări de „zonare discretă”, pentru a le permite clienților să se bucure de diferite activități, cum ar fi vizionarea de programe sport și servirea mesei.

Lawson Mountstevens, directorul general al Star Pubs, a declarat: „Oamenii caută maximum de valoare în timpul vizitelor la pub. Vor o ambianță grozavă, pe lângă mâncare și băutură, precum și activități care să le ofere un motiv în plus pentru a ieși.”

Anunțul lui Heineken este cel mai recent indiciu că industria pub-urilor britanice dă semne de revenire, după loviturile majore cauzate de pandemie și de criza costului vieții.

Săptămâna trecută, marele lanț de pub-uri Greene King a declarat că își va deschide o nouă fabrică de bere de 40 de milioane de lire sterline până în 2027.

Greene King, cunoscută pentru mărci precum Abbot Ale, Greene King IPA și Old Speckled Hen, a spus că decizia reprezintă un „angajament pe termen lung față de fabricarea berii britanice”.

Compania veche de 225 de ani, care a fost vândută operatorului din Hong Kong CKA în 2019, deține aproximativ 2.700 de pub-uri, restaurante și hoteluri în Marea Britanie.

Cu toate acestea, pub-urile din Marea Britanie continuă să se confrunte cu presiuni. Potrivit unei asociații britanice de profil, numărul de pub-uri din Marea Britanie a scăzut constant, iar aproximativ 500 s-au închis în 2023.