FacebookTwitterLinkedIn

Hanwha Aerospace și Ministerul Apărării Naționale din România au semnat un contract privind furnizarea a 54 de obuziere autopropulsate K9 (SPH) și a 36 de vehicule de realimentare cu muniție K10 (ARV).

Semnat pe 9 iulie, contractul include atât muniție cât și vehicule de sprijin șenilate și pe roți. Valoarea contractului este de aproximativ 1 miliard de dolari.

România devine a 10-a țară care operează K9 SPH de calibru 155 mm/52. Dintre statele membre NATO, România este a șasea țară utilizatoare de K9, după Turcia, Polonia, Norvegia, Finlanda și Estonia. După Norvegia și Australia, România va fi, de asemenea, al treilea operator global al K10, care permite o capacitate de reaprovizionare complet automatizată pentru a maximiza eficiența forțelor de artilerie.

“Aceasta este o înțelegere remarcabilă care poate consolida și mai mult parteneriatul strategic dintre cele două țări”, a declarat Jaeil Son, președinte și CEO al Hanwha Aerospace. “Acest contract implică nu numai vehicule de artilerie, ci și vehicule de sprijin și muniție, demonstrând capacitatea Hanwha Aerospace de a furniza un pachet complet de soluții avansate de apărare, pe baza nivelului ridicat de expertiză tehnologică și a capacității de producție ca lider mondial.”

Conform contractului, Hanwha va livra vehiculele în etape pe parcursul următorilor cinci ani, prima livrare urmând să aibă loc până la începutul anului 2027. Majoritatea vehiculelor vor fi fabricate în România, cu o implicare extinsă a furnizorilor locali.

Hanwha Aerospace este hotărâtă să maximizeze beneficiile pentru industria de apărare din România prin diverse tipuri de programe de localizare industrială, care includ producția locală de echipamente de apărare, crearea de locuri de muncă, transferul de tehnologie și înființarea Centrului de Excelență pentru operațiunile MRO într-o nouă facilitate de tip “greenfield” în România”, a declarat Peter Bae, vicepreședinte al Hanwha Aerospace Europe.

Fondată în 1977, Hanwha Aerospace este o companie aerospațială și de apărare globală care oferă un portofoliu larg de produse și servicii de clasă mondială. Acestea includ vehicule de luptă terestre, cum ar fi obuzierul autopropulsat K9, vehiculul de luptă pentru infanterie Redback și sistemul de lansatoare de rachete multiple Chunmoo K239. De asemenea, compania produce muniții ghidate cu precizie și motoare pentru platforme aeriene, spațiale și maritime.

În calitate de integrator de sisteme al vehiculelor de lansare spațială din Coreea de Sud, Hanwha Aerospace este liderul proiectelor spațiale ale țării.

Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania.