FacebookTwitterLinkedIn

Compania a parcurs cu succes etapele premergătoare autorizării și în acest sens a obținut toate avizele și acordurile necesare, inclusiv din partea Academiei Române și Ministerului Culturii.

Hagag Development Europe este pregătită să demareze fără întârziere lucrările de consolidare a palatului pentru a evita astfel deteriorarea ireversibilă și chiar prăbușirea parțială sau totală a clădirii.

Suntem animați de ideea de a readuce la viață Palatul Știrbei și de a contribui activ la revitalizarea zonei și conservarea patrimoniului local. Din păcate, Palatul Știrbei este o construcție pe cât de spectaculoasă, pe atât de vulnerabilă. Având în vedere importanța istorică și arhitectonică a clădirii, dar și caracterul urgent al intervențiilor propuse, menite să prevină agravarea și chiar alterarea definitivă a structurii și fațadelor, suntem încrezători că vom avea parte de toată susținerea autorităților competente și vom primi autorizația de construcție pentru efectuarea lucrărilor de consolidare și renovare a Palatului în termenul prevăzut de legislația în vigoare, fără întârzieri”, au declarat reprezentanții Hagag Development Europe.

Proiectul propus spre autorizare, H Știrbei Palace – a carui valoare se ridică la 20 de milioane de euro, prevede consolidarea și renovarea completă a imobilului, a tuturor elementelor decorative exterioare și interioare, urmând a fi accesibil publicului larg întocmai prin natura funcționalității atribuite de proprietar.

HAGAG Development Europe este un dezvoltator imobiliar specializat în proiecte rezidențiale și comerciale în România. Compania este implicată în achiziționarea, dezvoltarea și renovarea unor imobile și proiecte care implică mai mult de 200 de milioane de euro investite în zonele de lux și de dezvoltare ale Bucureștiului.