FacebookTwitterLinkedIn

Platforma de wellbeing pentru clienți corporate Gympass a achiziționat companiile 7Card din România și Andjoy din Spania, de la Sodexo. Astfel, compania își extinde prezența în Europa. Împreună, 7Card și Andjoy au în jur de 1.400 clienți corporate și peste 2.800 de parteneri de wellbeing.

7Card funcționează pe piața locală de servicii de sport și relaxare și are peste 1.000 de clienți și 600 de parteneri, centre de relaxare și sport din țară. Platforma de servicii sportive din Barcelona, Andjoy, s-a dezvoltat constant și acum include în total 2.200 parteneri. Achiziția va consolida poziția Gympass în Spania, aducând împreună peste 400 de clienți, precum Glovo, Iberdrola și noi parteneri din regiunea Catalonia.

Ca parte a tranzacției, Gympass și Sodexo vor semna și un acord comercial, având la bază relația deja dezvoltată în 2014, care permite companiei Sodexo să pună la dispoziția clienților săi din întreaga lume platforma Gympass. Acest parteneriat va fi inițial demarat în Spania, România și Marea Britanie, pe lângă colaborarea deja existentă în Brazilia.

Gympass a crescut în ritm alert, extinzându-și oferta de servicii în timpul pandemiei și asigurându-și o finanțare suplimentară de 220 de milioane de dolari în luna iunie 2021. Tranzacția 7Card și Andjoy vine la puțin timp după ce, în decembrie 2021, Gympass a semnat achiziția companiei Trainiac, din domeniul antrenamentelor individuale online.

Potrivit raportului European Health & Fitness Market 2021 realizat de Deloitte, în jur de 54 de milioane de europeni sunt membri ai unui club de fitness. Pe piața europeană funcționează 62.775 cluburi, iar veniturile operatorilor se ridică la 18,9 miliarde euro.