FacebookTwitterLinkedIn

Adrian Câciu, ministrul de Finanțe, a declarat că guvernul va anunța, în scurt timp, un pachet de măsuri pentru diminuarea efectelor crizei energetice.

Ministrul a explicat că situația economică dificilă, determinată în special de scumpirea accelerată a produselor energetice, impune investiții semnificative atât publice, cât și private.

El precizat că au fost aprobate plafoanele în acest an pentru programele de sprijinire a IMM-urilor și că au fost concepute patru noi programe dedicate agriculturii, investițiilor în mediul rural, domeniului construcțiilor, invențiilor și inovațiilor.

Se află în lucru și un alt program prin care firmele își vor putea achiziționa și monta panouri fotovoltaice.

Adrian Câciu: „Programul IMM Prosumer. Acest program care va fi finanțat dual, pe de o parte din fonduri ale statului român – garanții acordate pentru credite – dar și din fonduri europene, prin Fondul de modernizare, va asigura companiilor posibilitatea de a achiziționa și monta panouri fotovoltaice și de a deveni prosumeri, până la urmă furnizori de energie dincolo de a-şi asigura independența energetică. Este un program foarte așteptat și cred că săptămâna viitoare va fi promovat”, conform RRA.

Adrian Câciu a precizat că a fost aprobat și plafonul de 1,5 miliarde de lei pentru ediția din acest an a Programului „Noua Casă”.