FacebookTwitterLinkedIn

Planificata naţionalizare a grupului de utilităţi Electricite de France SA (EDF) nu va avea ca rezultat majorarea facturilor la electricitate pentru gospodăriile franceze, a declarat duminică Olivier Veran, purtătorul de cuvânt al guvernului de la Paris.

Olivier Veran a declarat la televiziunea LCI că „naţionalizarea EDF nu va avea impact asupra costului electricităţii pentru poporul francez”, conform Agerpres.

Miercuri, premierul Franţei, Elisabeth Borne, a declarat în Parlament: „Pot să vă confirm astăzi că statul intenţionează să controleze 100% din capitalul EDF. Trebuie să avem control deplin asupra producţiei noastre de electricitate şi a performanţelor sale. Trebuie să ne asigurăm suveranitatea în faţa consecinţelor războiului şi a provocărilor colosale care vor veni”.

Guvernul de la Paris este cel mai mare acţionar la EDF, cu o participaţie de 84%. EDF trece în prezent printr-o perioadă dificilă după ce a fost afectat de decizia executivului care a obligat EDF să vândă mai multă energie electrică la preţuri reduse, în ideea de a proteja consumatorii şi companiile de creşterea preţurilor la energie.