FacebookTwitterLinkedIn

O decizie a guvernului britanic privind autorizarea unei noi mine de cărbune în Cumbria, nord-vestul Angliei, a fost amânată pe fondul tulburărilor politice care au făcut ca ministrul responsabil să fie demis.

Miercuri, mai mulți miniștri și-au dat demisia în semn de protest față de mandatul lui Boris Johnson, iar Michael Gove, secretarul de stat din Departamentul pentru Nivelare, Locuințe și Comunități, a fost concediat. 

Vezi și Premierul britanic Boris Johnson a acceptat să demisioneze.

Gove era așteptat să anunțe joi dacă mina, dezvoltată de West Cumbria Mining și care urmărește să extragă cărbune de cocs pentru industria siderurgică, ar trebui să își continue activitatea sau nu.

Grupul ecologist Friends of the Earth, poziționat împotriva deschiderii minei, a fost notificat anterior de către guvern că o decizie ar trebui adoptată până pe data de 7 iulie.

„Din păcate, miniștrii Planificării nu vor fi în măsură să publice o decizie până la această dată”, a declarat departamentul pentru Nivelare, Locuințe și Comunități într-o scrisoare către Friends of the Earth și consultată de Reuters.

Marea Britanie are un obiectiv climatic de a atinge un nivel de emisii nete zero până în 2050, iar consilierii independenți pentru climă ai guvernului, respectiv Comitetul pentru schimbări climatice (CCC), au avertizat că autorizarea minei ar îngreuna atingerea acestui obiectiv.

West Cumbria Mining a declarat că proiectul va avea beneficii locale și va crea aproximativ 500 de locuri de muncă.