FacebookTwitterLinkedIn

Rusia se bazează pe Australia pentru aproape 20% din necesarul său de alumină (…) Guvernul va lucra îndeaproape cu exportatorii și organismele care vor fi afectate de interdicție pentru a găsi noi piețe și pentru a le extinde pe cele existente”, a declarat guvernul australian. Oficialii au adăugat că această mișcare va limita capacitatea Rusiei de a produce aluminiu, care reprezintă o ramură industrială esențială pentru economia statului rus.

Săptămâna trecută, Australia a impus sancțiuni asupra a doi antreprenori ruși implicați în industria minieră australiană, unul dintre ei fiind miliardarul Oleg Deripaska, care deține acțiuni în cadrul Queensland Alumina (QAL).

Până în prezent, sancțiunile statului australian au vizat 443 de persoane (printre care se numără oameni de afaceri apropiați președintelui Vladimir Putin) și 33 de entități cu acționariat rus (majoritatea reprezentând companii din sectorul bancar al Rusiei), transmite Reuters.

Guvernul a mai spus că va dona Ucrainei cel puțin 70.000 de tone de cărbune termic pentru a-și satisface nevoile energetice. Guvernul australian a promis, de asemenea, că va furniza echipamente militare suplimentare și ajutor umanitar pentru Ucraina.

În ultimele săptămâni, producătorii australieni de cărbune au primit mai multe cereri de aprovizionare atât din partea Ucrainei, cât și din partea altor țări precum Polonia, care s-au bazat până acum pe aprovizionarea cu resurse energetice din Rusia.