FacebookTwitterLinkedIn

Compania de consultanță imobiliară JLL a reprezentat GlaxoSmithKline (GSK) în procesul de vânzare a fabricii Ferrosan din Cluj-Napoca către Hexagon Retail Properties, grup cu capital privat, implicat în proiecte imobiliare și de retail din Cluj-Napoca și București.

Construcția fabricii a fost finalizată în 2015, iar proprietatea este amplasată strategic, cu acces la drumul european E81 și autostrada A3, astfel că poate avea folosințe multiple – livrări last-mile, logistică sau depozitare. Spațiul constă într-o clădire birouri de 2.000 mp, aproximativ 3.800 mp de depozite formate din camere curate, cu temperatură controlată și aproximativ 12.800 mp de teren.

După cum informează JLL, procesul de vânzare a durat puțin peste un an de zile, iar finalizarea lui a fost marcată în luna decembrie 2021.

GSK, unul dintre principalii jucători globali din domeniul medical, a intrat pe piața din România în urmă cu peste 30 de ani. Fabrica din Cluj a ajuns în portofoliul său în 2019, în urma unui joint venture la nivel internaţional format alături de Pfizer.

“Piața imobiliară din Cluj-Napoca este într-o continuă dezvoltare, dinamica pieței se schimbă foarte repede, mai ales în zonele limitrofe, unde locațiile industriale au fost ușor ușor absorbite de segmentele rezidențial și retail”, a declarat Valentin Achim, Senior Consultant JLL România.

Prin noua achiziție, Hexagon Retail Properties intenționează să-și diversifice componenta de retail din cadrul grupului, oferind servicii zonelor rezidențiale din proximitate.

Componenta de retail a GSK România a raportat venituri de 424,3 milioane lei în 2020 și un profit de 40,3 milioane lei. În schimb, producătorul de medicamente Ferrosan a mers pe pierdere de 12 milioane lei în 2020.