FacebookTwitterLinkedIn

Grupul Austriac Supernova s-a extins în Slovacia prin achiziția recentă a patru centre comerciale cu peste zece ani vechime în zona de retail, operate sub brandul Max. Acestea sunt situate în centrele regionale Trnava, Trencin, Nitra și Poprad.

Fiecare dintre cele patru proiecte achiziționate se întinde pe o suprafață de cel puțin 15.000 mp, tranzacția totală acoperind o suprafață închiriabilă de peste 60.000 mp. Printre chiriași se numără cinematograful Max, precum și alte mărci cunoscute precum Billa, New Yorker, Kik, Tedi, Sinsay sau Decathlon – parteneri care sunt deja prezenți pe alte piețe în proiectele Supernova. 

Supernova Group este prezent pe piața slovacă încă din 2016, cu unsprezece magazine OBI cu chiriaș unic.  În perioada următoare, Supernova își va axa eforturile în direcția renovării și modernizării centrelor achiziționate și pe implementarea de soluții ecologice durabile în aceste centre. 

În România, Supernova  este prezent din noiembrie 2020, când a preluat Jupiter City Shopping Center din Pitești. Ulterior, în decembrie 2021, grupul și-a consolidat poziția pe piața locală incluzând în portofoliul său șase centre comerciale Cora, pe care le-a achiziționat de la grupurile Louis Delhaize și Galimmo. În luna aprilie, centrul comercial Jupiter City Shopping Center din Pitești a devenit Supernova Pitești și a anunțat extinderea cu un nou parc de retail, ca parte dintr-o investiție totală ce se ridică la peste 20 de milioane de euro.