Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Grupul Neogen a preluat 9,4% din acțiunile Sailo.com, platformă online prin care se pot închiria ambarcațiuni din peste 100 de țări

Grupul Neogen a achiziționat 9,4% din acțiunile Sailo.com, un marketplace prin care se pot închiria ambarcațiuni din peste 100 de țări din America de Nord, America de Sud, Europa și Asia. Tranzacția este de 7 milioane de dolari și capitalizarea post investiție se ridică la 9 milioane de dolari.
Calin Fusu

Neogen intră astfel pe piața închirierilor de ambarcațiuni, o piață estimată să atingă 70 de miliarde de dolari la nivel mondial în 2022, cu 65% peste nivelul de 45 de miliarde de dolari înregistrat în 2018.

Compania Neogen SA a fost înființată în anul 2000 și s-a specializat pe dezvoltarea de business-uri de succes de tip marketplace în zona online, cele mai importante fiind BestJobs, Vivre, Clever Taxi (vândută între timp la Daimler), iTaxi (Moldova), Frisbo, Conso.ro și Casta.ro.

Călin Fusu (foto), antreprenor Neogen: “Percepută ca o nișă rezervată doar celor cu venituri mari și foarte mari, închirierea de ambarcațiuni are potențial tocmai pentru că devine din ce în ce mai accesibilă nu doar celor care au o pasiune pentru sailing, dar și grupurilor sau familiilor care vor să-și petreacă o vacanță în larg la costuri uneori similare, sau chiar mai mici, decât cele hoteliere”.

TOPUL AGENȚIILOR DE PUBLICITATE – ANUL 2018

Adrian Grădinariu, fondatorul companiei Sailo: “Piața a prins val și va crește tot mai mult în următorii ani și, deși majoritatea business-urilor din domeniu provin din SUA, două treimi din piață este generată de Europa”.

Compania Sailo Inc. a fost înființată în SUA în anul 2015 de către un antreprenor român, Adrian Grădinariu, care a petrecut peste 10 ani în Silicon Valley pentru ca ulterior să se mute în New York și să pună bazele platformei online Sailo.com, prin care se pot închiria ambarcațiuni de toate tipurile și dimensiunile, oriunde în lume.

Cu sedii în New York și Miami, Sailo are în prezent peste 10.000 de ambarcațiuni active pe site, pornind de la bărci de viteză, veliere și până la iahturi de lux și de tip charter.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii