FacebookTwitterLinkedIn

Grupul MOL a achiziționat ReMat Zrt., companie de pe piața maghiară în industria de reciclare a materialelor plastiGrupul MOL a achiziționat ReMat Zrt., o companie de reciclare cu fabrici de producție în Tiszaújváros și Rakamaz, Ungaria, și un hub logistic în Bratislava, Slovacia.

Capacitatea totală de material plastic reciclat a MOL a ajuns la 40.000 de tone/an, odată cu achiziția recentă a companiei Aurora Kunststoffe Gmbh din Germania.

 ReMat are o capacitate anuală de procesare de 25.000 de tone și aproape 200 de angajați. Tranzacția se înscrie în obiectivul MOL de a deveni un jucător cheie în economia circulară cu emisii reduse de carbon în Europa Centrală și de Est.

„Avem nevoie de plastic în viața noastră de zi cu zi, plasticul este util, ceea ce nu ne place sunt deșeurile de plastic netratate care poluează planeta. MOL a început să investească în economia circulară, pentru că dorim să trăim într-un mediu mai bun, iar pentru asta avem nevoie de mai multe produse reciclate. În plus, există o nevoie din ce în ce mai mare din partea clienților noștri de material reciclat, astfel că acestei cauze îi sunt asociate și bune oportunități de afaceri. Având în vedere acest lucru, în ultimii doi ani am început să construim un portofoliu solid în jurul reciclării. Și nu ne vom opri aici: pentru o economie cu emisii net zero, trebuie, de asemenea, să folosim tot felul de deșeuri ca resursă, într-un mod mult mai inteligent decât în prezent. Obiectivul nostru este să devenim un jucător cheie în economia circulară cu emisii scăzute de carbon în Europa Centrală și de Est, iar această achiziție este un pas major către îndeplinirea acestui obiectiv”,  a declarat Gabriel Szabó, Vicepreședinte Executiv al Grupului MOL Downstream.

„Am parcurs un drum lung de la înființare și suntem incredibil de mândri să fim un pionier în industria de reciclare a plasticului din Ungaria. În ultimele două decenii am investit în instalații de ultimă generație și am extins constant capacitățile de procesare, care pot contribui la îndeplinirea obligațiilor Ungariei față de Uniunea Europeană în ceea ce privește reciclarea plasticului. Suntem încântați să ne alăturăm MOL și să dezvoltăm în continuare această afacere”, a declarat László Olasz, CEO ReMat.