FacebookTwitterLinkedIn

Grupul Kané, care deține localuri precum restaurantul de fine dining cu acelaşi nume, pizzeria Mamizza şi Mercato Kultur, primește o investiție de 1,8 milioane lei de la Autonom Ventures și evaluează compania la peste 20 de milioane de lei. 

Autonom Ventures, fondat de frații Dan și Marius Ștefan, acordă o nouă rundă de investiții Grupului Kané și se alătură astfel antreprenorului tech Ciprian Morar (fondator Lateral Inc.) și investitorilor existenți, Andrei Pitiș și Mihaela Mitroi.

Fondat de Răzvan Crișan și David Maguet în 2014 și dezvoltat împreună cu Ciprian Morar din 2016, modelul de business dezvoltat de Grupul Kané presupune crearea unor concepte originale în locații amenajate la cheie de către proprietarii spațiilor care, în acest fel, devin co-investitori indirecți.

În perioada următoare, Kané va anunța „mai multe proiecte inovatoare, dezvoltate în parteneriat cu o serie de companii de top din România”, care vizează în special colaborarea cu proprietarii de clădiri de birouri.

„Ca să deschizi restaurantul visurilor tale, trebuie mai întâi să faci ceea ce este de fapt o investiție imobiliară, care de multe ori este uriașă pentru cineva la început de drum. Modelul nostru, care va începe să fie din ce în ce mai vizibil, este să creăm o legătură între oamenii foarte talentați din ospitalitate și proprietarii de spații care înțeleg că un restaurant bun sau cafenea sunt de fapt ancore puternice”, afirmă Răzvan Crișan, co-fondator Kané Group.

Compania a încheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri de peste 8 milioane de lei și estimează să încheie anul 2022 cu o creștere de peste 130%. Obiectivul pentru anul 2025 este atingerea unei cifre de afaceri de 50 de milioane de lei.