FacebookTwitterLinkedIn

Grupul francez de energie EDF a negat vineri un raport anterior din presa italiană potrivit căruia are vedere vânzarea subsidiarei italiene Edison.

„EDF neagă în totalitate informațiile publicate astăzi de cotidianul MF-Milano Finanza conform cărora grupul are în vedere vânzarea filialei sale Edison”, a declarat un purtător de cuvânt al EDF, potrivit Reuters.

În prezent, Guvernul francez este în proces de naționalizare completă a gigantului energetic. 

Publicația italiană Milano Finanzo a raportat că, deși detaliile nu au fost încă puse la punct, ideea era de a începe procesul de vânzare a Edison în primul trimestru al anului viitor, odată ce procesul de naționalizare a EDF va fi finalizat.

“EDF, care urmează să fie naționalizată, ia în considerare vânzarea grupului energetic italian Edison”, a informat vineri Milano Finanza (MF), citând surse financiare.

Vânzarea Edison, al doilea cel mai mare producător eolian din Italia, despre care Milano Finanza a spus că ar putea avea o valoare de aproximativ 6 miliarde de euro, ar ajuta grupul francez să-și reducă datoriile și să finanțeze investiții masive pentru repararea reactoarelor și construirea de noi reactoare nucleare.