FacebookTwitterLinkedIn

Acţiunile platformei de criptomonede Coinbase Global au crescut cu peste 16% joi, după ce a anunţat că a încheiat un parteneriat cu BlackRock, cel mai mare fond de administrare de active din lume.

Potrivit Reuters, parteneriatul dintre cele două entități permite Coinbase să ofere clienţilor instituţionali acces la tranzacţiile cu criptomonede şi servicii de custodie, transmite Reuters.

În contextul scăderii preţurilor activelor crypto, Coinbase a fost printre cele mai afectate companii, cu un declin al acţiunilor sale de peste 60% în acest an.

Platforma de tranzacţionare instituţională a companiei pentru active crypto, Coinbase Prime, va oferi clienţilor instituţionali de pe platforma Aladdin, a BlackRock, capabilităţi de tranzacţionare crypto, custodie, intermediere principală şi raportare, arată news.ro.

Volumul de tranzacţionare instituţională pe Coinbase din primul trimestru al anului 2022 a fost de 235 de miliarde de dolari, comparativ cu 74 de miliarde de dolari pentru clienţii cu amănuntul.