FacebookTwitterLinkedIn

Ahold Delhaize, Tesco (cel mai mare retailer de pe piața britanică), alături de alți trei jucători cunoscuți din aceeași industrie au lansat un fond de investiții comun al cărui scop este accelerarea inovațiilor în piața de retail.

Fondul de investiții se va numi „W23 Global”, anunță RetailDetail.eu. Conform reprezentanților retailerilor, W23 Global vizează start-up-uri și afaceri în faza de scalare pentru a contribui la transformarea sectorului de retail.

Adică, se targetează companiile ce utilizează tehnologia pentru a oferi consumatorilor o experiență de cumpărături superioară, îmbunătățesc eficiența în lanțul valoric, reduc emisiile și deșeurile sau care sunt orientate spre inovații la nivelul ambalajelor, transparență și trasabilitatea produselor.

Din acest fond mai fac parte retailerul australian Woolworths, canadienii de la Empire/Sobeys și sud-africanii de la Shoprite.

Ca planuri de viitor, toate aceste companii și-au propus ca în următorii cinci ani să investească o sumă de 115 milioane de euro.

Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania