FacebookTwitterLinkedIn

Mercure Conacul Cozieni Retreat Resort & Spa va fi funcțional începând cu data de 15 septembrie.

Construit în anul 1910 de către moșierul Ioan Dimitrie Podgoreanu, Mercure Conacul Cozieni păstrează și astăzi stilul arhitectural brâncovenesc al vechiului conac. În trecut, Mercure Conacul Cozieni era cunoscut sub denumirea Conacul Podgoreanu.

Aflat la 20 de km de București, lângă Mănăstirea Pasărea și pădurea Pustnicu, astăzi, hotelul de 4 stele este format dintr-un mix de 75 de camere de tip Superior, camere Privilege şi apartamente. De asemenea, hotelul are și un restaurant, Spa, dar și mai multe spații de organizare evenimente corporate și private.

Noul hotel va fi operat în cadrul unui contract de management cu firma românească NextHospitality, deținută de antreprenoarea Claudia Badiu.

„Este o mare mândrie pentru mine să văd cum această proprietate spectaculoasă prinde viaţă. Ea răsplăteşte toată munca intensă, pasiunea şi ambiţia pe care le-am pus în această dezvoltare, în ultimii patru ani, împreună cu constructorii, arhitecţii, inginerii şi designerii. Scopul nostru a fost să salvăm această bijuterie arhitecturală, păstrându-i stilul original, şi să o redăm comunităţii cu noi facilităţi”, a precizat Claudia Badiu, CEO-ul Next Hospitality.

La fel ca majoritatea hotelurilor aflate sub brandul Mercure, și Mercure Conacul Cozieni Retreat Resort & Spa va funcționa mizând pe specificul local. Din acest punct de vedere, în meniul hotelului de lângă București vor exista produse și mâncăruri tradiționale. Un exemplu în acest sens sunt zacusca de pește, șerbetul și gemurile preparate de către maicile de la Mănăstirea Pasărea.

„Ne-am propus să integrăm și localnicii în proiectul nostru. Așa se face că majoritatea angajaților noștri provin din satele învecinate, precum Brănești, Pasărea, și bineînțeles, Cozieni”, a subliniat Mihaela Iordache, General Managerul Mercure Conacul Cozieni Resort.

Privind către partea de sustenabilitate, Mihaela Iordache a explicat pentru Forbes România că și-a propus ca 30% din energia utilizată să fie reprezentată de energia verde.

Mercure este unul dintre brandurile hoteliere aparținând grupului Accor. La nivel mondial, Accor numără peste 5.300 de proprietăți în peste 110 țări.