FacebookTwitterLinkedIn

Cu 11 ani în urmă, un tânăr de 18 ani pleca din Alexandria fără să știe exact ce vrea să urmeze. Era încrezător în pregătirea lui, și bineînțeles,  deținea un evident spirit antreprenorial. Mihai Ivașcu are acum 29 de ani, a absolvit două facultăți și două masterate în București, a făcut un MBA, în Innovation Management la Universitatea din Monaco, iar acum este doctorand în Financial Technologies, la INSEEC. Parcursul academic sună impresionant, însă cel profesional este într-adevăr admirabil. Îl pasionează șahul de performanță și artele marțiale, acestea ajutându-l să se definească și să devină „foarte competitiv”.

Top ,,30 sub 30″, ediția 2017

Cum arată generațiile „30 sub 30” din 2012 până în prezent

Provine dintr-o familie de cadre didactice, părinții săi fiind profesori de matematică și informatică. Îndrumarea lor, mai riguroasă, spune Mihai, dar necesară în educarea unui copil, a reușit să-l formeze, devenind ceea ce este astăzi. A avut parte de o copilărie frumoasă, marcată de momente de fericire, dar și multă muncă depusă în activități precum olimpiade, concursuri de șah sau arte marțiale.

Prima firmă a creat-o la vârsta de 18 ani, iar până în prezent a fost implicat, în peste 100 de proiecte la nivel internațional, prin firmele sale de media, software development, presă și consulting. Mihai s-a stabilit în Monaco, însă de ceva vreme se împarte, între Londra, București și Monaco datorită ultimei sale realizări. Mihai Ivașcu este creatorul unei aplicații foarte inteligente și de mare succes, fiind accesibilă în 130 de țări.

,,Moneymailme” este o aplicație de transfer bancar internațional, iar acum, Mihai împreună cu echipa sa, lucrează la conceptul de Challenger Bank, oferind servicii specifice unei platforme financiare internaționale. Afacerea „Moneymailme” este evaluată la peste 35 de milioane de lire și se așteaptă la o creștere substanțială a companiei în lunile următoare, companie unde Mihai este CEO și acționar majoritar.

Pe lângă această afacere, Mihai Ivașcu mai este fondator al unei companii de software, Ingenium Software Solutions, o agenție de media, Ingenium Media, un Venture fund,  Ambra Ventures și o agenție de private travelling, iar în palmaresul său profesional va intra și The FinTech Innovation Cluster, un grup de companii ce oferă servicii pentru FinTech.

„E greu să te oprești, nu cred că e nimic mai important decât să vezi că mii de oameni beneficiază de rezultatul muncii tale și că viața lor e influențată în bine datorită eforturilor tale antreprenoriale.”