FacebookTwitterLinkedIn

În cursul zilei de luni, România înregistrează un volum de 3 miliarde de metri cubi gaze în depozite, ceea ce reprezintă un grad de umplere de 97,7% din capacitatea totală de înmagazinare. Față de anul trecut România are cu 701 milioane de metri cubi de gaze mai mult în depozite, conform raportărilor Transgaz.

Cu depozitele de gaze natural aproape pline și cu producția de cărbune deja majorată pentru a compensa nivelul mai scăzut de umplere al lacurilor de acumulare, România nu va avea probleme la iarnă dacă regimul termic va fi unul normal, estimează George Niculescu, secretar de stat în ministerul Energiei, conform RRA.

Intensificările de vânt din ultimele două zile în sudul și sud-estul României au majorat activitatea unităților eoliene de producere a energiei electrice. Astfel, această componentă a asigurat cele mai mari cantități din producția la nivel național, peste o treime din total, și a fost o perioadă în care s-au generat peste 2.000 de megawați.

Producția întregului sistem energetic a depășit semnificativ consumul, care s-a situat duminică, 6 noiembrie, la 5.300-5.400 de megawați.