Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

Google primește o amendă de 100 mil. euro de la autoritatea pentru concurență din Italia

Italia a amendat Google cu peste 100 de milioane de euro pentru abuz de poziție dominantă. Autoritatea pentru concurență spune că gigantul american, al cărui sistem de operare Android și magazin de aplicații Google Play domină piața italiană, a abuzat de poziția sa pe piață prin blocarea unei aplicații Enel X pentru utilizatorii de vehicule electrice.
Google,Logo,Seen,On,The,Smartphone,Placed,Next,To,The

Amenda primită de Google se ridică la 102.084.433 euro și este aplicată pentru încălcarea articolului 102 din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene, care reglementează monopolurile și problemele care implică restricționarea concurenței, potrivit Reuters.

„Refuzând interoperabilitatea Enel X Italia cu Android Auto, Google a limitat în mod nedrept posibilitățile pentru utilizatorii finali de a utiliza aplicația Enel X Italia atunci când conduc și reîncarcă un vehicul electric”, a declarat autoritatea. „Prin urmare, Google și-a favorizat propria aplicație Google Maps”, a adăugat autoritatea. “Google a refuzat să permită accesul JuicePass pe Android Auto în ultimii doi ani, ceea ce pune în pericol capacitatea aplicației Enel X de a acumula o bază de utilizatori”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii