FacebookTwitterLinkedIn

Alphabet Inc., deținătorul Google, a anunțat vineri că va actualiza Bard, chatbot-ul său generativ de inteligență artificială (AI), pentru a putea scrie coduri software, în contextul în care gigantul din tehnologie încearcă să ajungă la nivelul altor companii în cursa rapidă pentru tehnologia AI, potrivit Reuters.

Luna trecută compania a lansat public Bard pentru a recupera terenul pierdut în fața Microsoft Corp. Lansarea de anul trecut a ChatGPT, un chatbot din start-up-ul susținut de Microsoft, OpenAI, a dus la o creștere rapidă în sectorul tehnologic, iar deja un anumit fel de AI este folosit de milioane de utilizatori din întreaga lume. 

Google descrie Bard ca fiind un experiment care permite colaborarea cu AI generativă, o tehnologie care se bazează pe datele trecute pentru a crea conținut, în loc să îl identifice, așa cum face un simplu motor de căutare. 

Bard va putea să scrie cod în 20 de limbaje de programare, inclusiv Java, C ++ și Python, și poate ajuta, de asemenea, la explicarea codului utilizatorilor, a anunțat Google vineri. 

Compania a declarat că Bard poate optimiza, de asemenea, codul pentru a-l face mai rapid sau mai eficient, cu ajutorul unor întrebări simple, precum “Ați putea face codul să fie mai rapid?”. 

În prezent, Bard poate fi accesat doar de un număr mic de utilizatori care pot conversa cu chatbot-ul și pot pune întrebări în loc să folosească instrumentul tradițional de căutare Google.