FacebookTwitterLinkedIn

Divizia de asset management a Goldman Sachs Group Inc își va reduce semnificativ dimensiunea investițiilor, care în trecut era de $59 de miliarde, și care a fost un pilon important în câștigurile anuale ale băncii.

Gigantul de pe Wall Street planifică să își diversifice strategia de investiții pe parcursul următorilor ani și să înlocuiască unele fonduri din bilanț, cum sunt investițiile în active alternative, cu capital extern, potrivit lui  Julian Salisbury, chief investment officer al diviziei de asset and wealth management la Goldman Sachs, potrivit unui interviu pe care acesta l-a dat pentru Reuters.

“Mă aștept la un declin față de unde suntem acum”, a spus Salisbury. “Nu reducem la zero aceste investiții, pentru că vom continua să investim în și împreună cu fondurile, dar nu vom (mai) face investiții individuale.”

Goldman a avut un trimestru al patrulea al anului trecut foarte slab și nu a atins nici pe departe profiturile Wall Street. Ca alte bănci care în perioada asta se luptă cu o stagnare a investițiilor, Goldman concediază peste 3,000 de angajați în ceea ce este cea mai mare rundă de renunțare de personal de la criza financiară din 2008 încoace. În 28 februarie compania va organiza întâlnirea anuală cu investitorii și la acel moment vor fi oferite mai multe detalii, potrivit declarației lui Salisbury. Activele alternative, care vor fi semnificativ diminuate, includ private equity sau imobiliare, spre deosebire de investițiile tradiționale, cum sunt acțiunile și obligațiunile/ titlurile.