FacebookTwitterLinkedIn

Dezvoltatorul imobiliar Globalworth împreună cu Grupul Catted, deținut de familia Cobâlaș, au anunțat că vor investi în spații logistice de tipul “small business units”.

Parteneriatul, având ca acționar majoritar Globalworth, presupune pentru început achiziționarea unui teren de aproximativ 45.000 mp în Ștefănești, destinat unei dezvoltări logistice, cât și preluarea unui proiect logistic de small business units dezvoltat anterior de către Catted în Chitila. 

Cele două companii își propun să dezvolte spații de depozitare flexibile, cu servicii suport complet integrate în Ștefănești și Chitila. Conceptul acestor spații de dimensiuni mici este relativ nou pe piața locală și oferă o mai mare flexibilitate de utilizare și capacitate de extindere față de depozitele logistice clasice. 

Business Park Ștefănești este amplasat în nordul Bucureștiului, cu acces la șoseaua de centură. Proiectul va cuprinde trei spații industriale totalizând o suprafață închiriabilă de 18.000 mp, dispuse pe un teren de 45.000 mp. Împreună, clădirile vor oferi până la 24 unități de închiriat, cu suprafețe de depozitare de la 500 la 1.500 mp. 

Cel de-al doilea proiect, Business Park Chitila, este  localizat în nord-vestul Bucureștiului, are 13 clădiri cu o suprafață totală închiriabilă de 7.000 mp, dispuse pe un teren de 18.100 mp. Spațiile de depozitare sunt cuprinse între 200 și 600 mp, iar spațiile de birouri între 50 și 180 mp.

Globalworth Industrial este divizia de logistică și industrie ușoară înființată de  Globalworth pentru diversificarea portofoliului, predominant office. Grupul este cel mai mare proprietar de birouri din țară.

“După progresul avut în urma creșterii industriei e-commerce, am identificat un nou target cu mare potențial: companiile mici și mijlocii care caută spații moderne de depozitare”, a declarat Mihai Zaharia, Director de Investiții Globalworth România și Director Piețe de Capital Globalworth Group.

La finalul anului 2021, portofoliul Globalworth Industrial cuprindea o suprafață de peste 261.000 mp, cu un grad de ocupare în jur de 95%, în zone din România precum Arad, București, Constanța, Oradea, Pitești și Timișoara. 

Printre proiectele de logistică ale companiei se numără Pitești Industrial Park, Chitila Logistics Hub, Constanța Business Park, Business Park Chitila, Business Park Ștefănești, Timișoara Industrial Park, Industrial Park West Arad și Industrial Park West Oradea.

Portofoliul companiei avea o valoare totală de aproximativ 3,2 miliarde de euro, la finalul anului trecut.