FacebookTwitterLinkedIn

Detaliile privind salvarea Uniper ar putea fi discutate vineri la o întâlnire cu cancelarul german Olaf Scholz, potrivit cotidianului Handelsblatt. Uniper, cel mai mare importator german de gaz rusesc, înregistrează pierderi zilnic în urma recucerii licrărilor din Rusia, deoarece este obligată să cumpere gaz la prețuri mult mai mari din surse alternative.

Berlinul înclină spre preluarea unui pachet de acțiuni de 15% până la 30% la Uniper ca opțiune preferată pentru salvarea grupului, au declarat sursele pentru Reuters, adăugând că acest pachet ar avea o valoare de o valoare de un miliard de euro.

Un pachet de salvare pentru Uniper trebuie convenit până pe 25 iulie, când compania germană de utilități s-ar putea confrunta cu probleme de finanțare mai grave ca urmare a reducerii livrărilor de gaz din Rusia.

Potrivit ziarului Handelsblatt, achiziționarea de noi acțiuni, ca parte a unei majorări de capital, precum și emiterea unor titluri hibride suplimentare, asemănătoare acțiunilor, sunt în discuție.