FacebookTwitterLinkedIn

Unitățile de producere a energiei din surse regenerabile au produs aproape jumătate din necesarul de consum al Germaniei în primul semestru, cu şase puncte procentuale mai mult față de perioada similară a anului trecut.

Centrul german pentru energie solară și cercetare a hidrogenului Baden-Württemberg (ZSW) și Asociația Federală pentru Gestionarea Energiei și a Apei (BDEW) au declarat luni că sursele regenerabile au acoperit aproximativ 49% din consumul intern brut de energie electrică în perioada respectivă.

Într-un comunicat de presă comun, organizațiile au arătat că principalul contributor la creșterea producției de energie regenerabilă a fost o „creștere semnificativă” a capacității eoliene și solare onshore, fiecare generând cu aproximativ o cincime mai multă energie electrică decât în ​​aceeași perioadă din 2021.

„Această creștere se datorează în principal unui început de an cu vânt în ianuarie și februarie și a numeroaselor ore de soare în mai și iunie”, se arată în comunicat. „A existat, de asemenea, o ușoară creștere a energiei eoliene offshore și a biomasei”, potrivit publicației Renew Economy.

Dintr-un total de 298 de miliarde de kilowați-oră (miliard de kWh) de generare în cele șase luni, calculele primare arată că un total de aproximativ 139 de miliarde de kWh de energie electrică a fost generată din soare, vânt și alte surse regenerabile.

Dintre acestea, aproximativ 59 de miliarde de kWh au provenit din energia eoliană onshore, aproape 33 de miliarde de kWh din energie fotovoltaică, aproape 24 de miliarde de kWh din biomasă, 12 miliarde de kWh din energia eoliană offshore și 9 miliarde de kWh din energia hidroelectrică.