Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

IT |
|

Germania interzice Facebook să colecteze automat datelor utilizatorilor

Justiţia germană impune Facebook să solicite acordul explicit asupra anumitor clauze din partea celor aproximativ 30 milioane de utilizatori din ţară pentru folosirea aplicațiilor sale precum Whatsapp sau Instagram.
 aboneaza-te
facebook

‘Facebook nu autorizează posibilitatea de alegere’, a justificat preşedintele Curţii Federale, Peter Meier-Beck. Decizia acesteia se aplică cu efect imediat pentru Facebook, care trebuie să-şi revizuiască clauzele contractuale.

Autoritățile din Germania consideră că Facebook face abuz de putere. ‘Nu există nicio îndoială cu privire la poziţia dominantă a Facebook pe piaţa reţelelor sociale, şi nici asupra utilizării acestei poziţii dominante’, a argumentat Curtea Federală de Justiţie în decizia sa.

Acesta confirmă o hotărâre emisă împotriva Facebook în 2019 de autoritatea naţională în domeniul concurenţei. Dar Facebook a depus recurs contra Oficiului german anti-cartel în faţa unui tribunal care i-a dat câştig de cauză. Acum, verdictul celei mai înalte jurisdicţii infirmă decizia tribunalului şi înseamnă o înfrângere a grupului american. Cazul se va întoarce la Înalta Curte regională din Dusseldorf pentru o decizie finală.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii