FacebookTwitterLinkedIn

Aproximativ 60% dintre angajați afirmă că politica companiei în care lucrează prevede desfășurarea activității exclusiv fizic sau în sistem hibrid (cu prezență în principal fizică). Alți aproape 30% dintre angajați merg la sediu în condiții specifice sau doar când simt nevoia să socializeze.

Sondajul realizat de Genesis Property rezultă că aproximativ 70% dintre oamenii inervievați vor să lucreze de la birou în 2022 sau cel puțin în sistem hibrid.

România a ieșit din starea de alertă după aproape doi ani de la începerea pandemiei, iar planurile companiilor privind modul de lucru sunt legate acum de un număr tot mai mare de angajați care se vor întoarce la birou în viitorul apropiat.

În prezent, aproape 45% dintre angajați lucrează doar de la birou, ca urmare a politicilor companiei privind modul de lucru stabilit pentru acest an, iar alți aproape 16% trebuie să meargă săptămânal la sediu, fără ca angajatorul să impună o anumită frecvență. Cei mai mulți își doresc să lucreze alături de echipă, la birou, cel puțin trei zile pe săptămână (39,1%) și doar 3 din 10 angajați preferă în continuare munca la distanță, mai arată sondajul Genesis Property.

Doar 34% dintre angajați consideră că biroul lor este mai sigur pentru sănătate acum comparativ cu anul precedent, iar 16% spun că sunt în continuare îngrijorați pentru starea lor de sănătate atunci când sunt la birou, în contextul evoluției cazurilor la începutul acestui an.

Aproximativ 90% afirmă că, la birou, colegii lor respectă cel puțin parțial normele sanitare. În același timp, peste 26% consideră că drumul până la birou reprezintă un risc la fel de mare pentru sănătatea lor cum este și lucrul la birou, în contextul în care peste 28% folosesc transportul în comun.

Astfel, nevoia de soluții sustenabile pe termen lung, care să vizeze transformarea spațiilor de birouri și limitarea riscurilor pentru sănătate, rămâne în continuare ridicată.

Sondajul Genesis Property privind percepția angajaților despre sănătatea clădirilor a fost desfășurat, la nivel național, în februarie 2022 prin platforma iVox, pe un eșantion total de 1.073 de utilizatori online din România. Circa 57% dintre participanți sunt femei. Aproximativ 60% dintre respondenți au vârsta cuprinsă între 20 și 40 de ani, iar 60% au un venit net lunar mai mare de 3.000 de lei.