FacebookTwitterLinkedIn

Luni dimineață, în jurul orei 5:15 a.m., magazinul Chanel de pe Avenue Montaigne a fost jefuit de bunuri de lux estimate la o valoare cuprinsă între 6 milioane EUR și 10 milioane EUR, potrivit WWD.

Patru indivizi ar fi condus o mașină direct în fața magazinului, spărgând ferestrele pentru a intra. După ce au furat produsele, suspecții au incendiat vehiculul și au fugit într-o a doua mașină. „Indivizii au folosit un prim vehicul pentru a intra în magazin, spărgând fereastra, apoi au fugit într-un al doilea, luând bunuri din magazin,” potrivit unei surse din poliție de la AFP.

„Confirmăm că a avut loc un jaf în magazinul Chanel, situat la numărul 42 pe Avenue Montaigne din Paris, în noaptea de 9 spre 10 iunie 2024. Din fericire, niciun angajat nu a fost rănit,” a declarat un purtător de cuvânt al Chanel pentru WWD. „O anchetă a poliției a fost deschisă și colaborăm îndeaproape pentru a-i ajuta în investigațiile lor.”

Chanel a închis magazinul până la noi ordine. „Valoarea exactă a pierderii este necunoscută în acest moment. Magazinul va rămâne închis câteva zile până când pagubele vor fi evaluate și se vor repara daunele,” a adăugat purtătorul de cuvânt al companiei.

Investigațiile privind furtul sunt încă în desfășurare. Jaful marchează al doilea incident de acest tip care a avut loc pe Avenue Montaigne, după un furt similar la magazinul Harry Winston în 19 mai.