FacebookTwitterLinkedIn

Fuchs Condimente România, unul dintre cei mai cunoscuți jucători din industria de condimente și ingrediente alimentare de pe piața locală, anunță o investiție de 14 milioane de euro în extinderea fabricii sale din Curtea de Argeș. Noul proiect, programat să fie finalizat în vara anului viitor, constă în lărgirea capacităților logistice și de producție, precum și în automatizarea proceselor de producție.

Având în plan obiective ambițioase de creștere și punând accent pe business-ul de marcă și marcă privată, Fuchs va aloca 14 milioane de euro – investiție proprie – în extinderea centrului logistic și de producție, care aproape își va dubla capacitatea: de la 11.084 de metri pătrați (cât totalizează, în prezent), la 21.338 de metri pătrați. Noua hală de producție va fi dotată cu echipamente de ultimă generație, printre care și o nouă facilitate de malaxare condimente.

 „Extinderea simbolizează determinarea noastră de a ne consolida poziția de lider de piață în România și, în același timp, de a ne extinde afacerea la nivel internațional. Prin această investiție subliniem angajamentul de a oferi clienților noștri produse și servicii de cea mai înaltă calitate și inovație”, a declarat Nils Meyer-Pries, CEO al Grupului Fuchs.

Totodată, investiția va permite companiei să-și extindă și portofoliul de produse. „Această decizie strategică contribuie la diversificarea gamei și la consolidarea poziției companiei pe piața locală”, subliniază și Uwe-Jens Karl, Managing Director Fuchs Condimente Romania.

Construcția noului centru logistic și de producție demarează în luna septembrie și este programată să fie finalizată în august 2024. De asemenea, noua fabrica va juca un rol strategic în automatizarea proceselor de producție. „Acest lucru este de o importanță crucială pentru a satisface cererea în creștere și pentru a pune bazele unei creșteri profitabile și sustenabile”, a mai completat Uwe-Jens Karl.

Fuchs Condimente România este prezentă pe piața locală din anul 2001. Compania are în portofoliu brandurile Fuchs, Cosmin, Alex, Mirodenia, V6BBQ, Bio Wagner și Ubena. Fuchs Condimente Romania face parte din Grupul Fuchs, fondat de Dieter Fuchs, în anul 1952, în orașul Diessen (Germania), ca afacere de familie. În următorii 25 ani de la înființare, Grupul s-a extins în Franța, în Statele Unite, în Brazilia, iar mai apoi, în China. Astăzi, Grupul Fuchs este prezent în 10 țări, de pe 4 continente, având peste 3.000 de angajați.