FacebookTwitterLinkedIn

Lansat în 2021 cu o investiție de peste 5 milioane de euro în tehnologie, operațiuni și depozit propriu frigorific, Freshful a atras într-un an 55.000 de clienți din București și Ilfov, o creștere cu aproape 100% față de primele 6 luni de activitate. 

Freshful by eMAG, primul hipermarket 100% online cu sourcing direct (fără intermediari) din România, a livrat în ultimele 12 luni 10 milioane de produse – de la fructe, legume, carne, lactate, mezeluri, produse congelate și băuturi până la articole de uz casnic.

În 2021 am propus un model nou de business – fără intermediari, prin care să legăm producătorii direct de clienți și să asigurăm produse mereu proaspete la prețuri bune, competitive, pentru toate nevoile clienților, precum și noi obiceiuri de shopping adaptate consumatorilor, iar zi de zi vedem cum Freshful crește spre maturitate. Vânzarea, promovarea și livrarea produselor alimentare sunt doar o parte din povestea Freshful. Am căutat să oferim o experiență digitală completă, să fim o sursă de inspirație pentru rețete și o viață sănătoasă, să demonstrăm grijă pentru resurse, să contribuim la combaterea risipei alimentare și să oferim opțiuni de preț potrivite în contextul actual inflaționist.”, afirmă Andrei Popescu, General Manager Freshful by eMAG. 

La mijlocul anului 2022 a fost lansată sortimentația Din Grădină”, prima inițiativă From farm to fork a companiei, prin care a pus pe masa românilor 30 de tone de legume cultivate la Băleni, jud. Dâmbovița. Până la finalul anului, Freshful va extinde proiectul “Din Grădină” către zona de fructe autohtone și va introduce în platforma Freshful.ro: “Din Livadă” – mere, pere și gutui de Voinești.

Astăzi, în platforma Freshful 50% dintre furnizori sunt fermieri și producători locali de alimente, iar numărul lor va crește în perioada următoare pentru a face față numărului tot mai mare de clienți și pentru a satisface și cele mai exigente preferințe.