FacebookTwitterLinkedIn

Guvernul de la Paris a anunțat crearea unor noi instrumente și servicii care să-i identifice mai ales pe marii evazioniști care utilizează cele mai sofisticate metode pentru a scăpa de plata taxelor și impozitelor.

În următorii patru ani, numărul controalelor fiscale va crește cu peste 25%, în special, în rândul bogaților. Ministerul de Finanțe va trimite pe teren 1.500 de agenți suplimentari specializați în lupta împotriva fraudei fiscale, a anunțat guvernul.

De asemenea, se lucrează la un proiect de lege care să înăsprească pedepsele pentru cei găsiți vinovați de această infracțiune, care, pe lângă condamnări penale, să suporte și interzicerea unor anumite drepturi civile democratice, precum și accesul la credite bancare.

Mai mult, va fi creat un serviciu de informații dedicat integral luptei împotriva marilor fraude financiare naționale și internaționale. Acesta este prevăzut să ajungă la aproximativ 100 de agenți în următorii cinci ani. Noul serviciu va pune tehnicile specifice Poliției în slujba autorităților fiscale: filaje, interceptări, urmăriri fizice și digitale, alte metode de investigație, conform RRA.

În 2023, deficitul bugetar al Franței se ridică la 165 de miliarde de euro, reprezentând 5% din Produsul său Intern Brut. Guvernul intenționează să-l reducă la 3% din PIB până în 2027.