FacebookTwitterLinkedIn

Compania Fracht Group intră în România printr-un parteneriat de tip joint venture cu YLOAD, start-up românesc care a dezvoltat un marketplace digital pentru transportul de mărfuri, și vizează investiții de zece milioane de euro pe piața românească.

”Fracht Group prin Fracht România vizează afaceri de 100 de milioane de euro în Estul Europei până la finalul anului 2025 și investiții de aproximativ 10 milioane de euro pentru această regiune”, a anunțat grupul.

În urma parteneriatului, Fracht Group prin Fracht România a preluat operațiunile YLOAD ca și casă de expediție, start-upul românesc urmând să se concentreze pe automatizarea și digitalizarea segmentului logistic din cadrul Fracht Group în Europa de Est, și apoi la nivel global.

Fracht România vizează investiții de aproximativ 10 milioane de euro pentru următorii ani în Estul Europei, începând cu România, Bulgaria, Republica Moldova, continuând apoi cu Serbia, Macedonia și alte țari din regiune.

În parteneriat cu Fracht Group, YLOAD va începe digitalizarea operațiunilor de transport, inițial în Europa de Est, iar apoi global, atât terestru, cât și maritim și aerian, pentru toți clienții Fracht.

Platforma digitală YLOAD Network oferă posibilitatea clienților să monitorizeze toate datele de transport terestru, aviatic și maritim, într-un singur loc, ușor de gestionat și la îndemâna oricui.

Fracht este un expeditor internațional care a fost fondat în 1955 de antreprenorul Ruedi Reisdorf. Compania are peste 140 de birouri în 70 de țări și peste 2.000 de angajați.