FacebookTwitterLinkedIn

Jackie Kennedy a cumpărat casa în decembrie 1963, la o săptămână după ce s-a mutat de la Casa Albă.

Vila din Georgetown, Washington, i-a servit doamnei Kennedy drept reședință pentru scurt timp, pentru că a devenit repede o atracție turistică. Jackie și copiii s-au mutat la New York în 1964, iar casa din Washington a fost achiziționată de Yolande Betbeze Fox, fostă Miss America.

De la aceasta, casa a trecut în proprietatea investitorului imobiliar David Hudgens, în 2017, pentru 5,25 milioane de dolari. Hudgens cumpărase în 1997 și 2006 alte două proprietăți învecinate. Odată cu achiziționarea fostei reședințe a familiei Kennedy, Hudgens l-a angajat pe arhitectul Dale Overmeyer să remodeleze și să combine cele trei clădiri.

Procesul de transformare și conectare a clădirilor a durat patru ani. Casa în care a locuit Jackie Kennedy și-a păstrat în mare parte aspectul original – mărturie sunt biblioteca cu pereți lambrisați, camera de servit masa, care are tavanul acoperit cu foiță de aur, și șemineurile omniprezente.

Etajul al doilea este ocupat în întregime de apartamentul matrimonial, cu băi tip spa și dressing dublu. Noutatea o reprezintă bucătăria modernă și sala de gimnastică.

Probabil inspirat de statutul prezidențial al fostei proprietare, Hudgens a cerut să fie amenajat și un pasaj subteran, care face legătura între garaj și cele trei clădiri – astfel că demnitarii sau chiar șefii de stat pot participa în siguranță la eventualele evenimente găzduite în reședință.

Complexul de clădiri are un total de 13 dormitoare, 18 băi și o suprafață utilă de peste 1500 de metri pătrați. Dacă se va vinde la prețul de listă, va astabili un record pentru Washington DC.

Foto Sotheby’s International Realty