FacebookTwitterLinkedIn

Acţiunile Nuclearelectrica s-au apreciat la bursă cu până la 5,5% şi au atins astfel maximul din 2014 încoa­ce, în contextul în care investitorii au fost impulsionaţi de cererea de dividende suplimentare venită de la Fondul Proprietatea, acţionar minoritar al companiei de stat, relatează ZF.

Fondul solicita distribuirea a 438 mil. lei, pe lângă cele 378 mil. lei propuse de consiliul de administraţie, ceea ce urcă randamentul dividendelor propuse de la 13% la 28%.

________________________________________________________________________

Prețurile petrolului au atins cele mai ridicate niveluri din ultimele cinci luni, susținute de limitele de producție impuse de OPEC, de sancțiunile SUA împotriva Iranului și Venezuelei și de datele pozitive referitoare la piața americană a muncii.

Petrolul Brent, de referință la bursa din Londra, este în urcare la 70,65 de dolari pe baril, fiind cu 0,4% peste nivelul atins la închiderea tranzacțiilor de vineri, relatează News.ro.

________________________________________________________________________

Societatea Energetică Electrica S.A. anunță închiderea procedurii de insolvență a companiei Servicii Energetice Muntenia S.A., parte a Grupului Electrica.

Decizia a fost luată de către Secția a VII-a Civilă a Tribunalului București care, în data de 3 aprilie 2019, a constatat închiderea procedurii de insolvență. De asemenea, instanța a dispus luarea tuturor măsurilor pentru reinserția companiei în activitatea de afaceri, potrivit certificatului de grefă emis în data de 4 aprilie 2019 de către Tribunalul București.

________________________________________________________________________

Societatea de transport al gazelor Transgaz Mediaș a încheiat un contract pentru servicii de rating cu Fitch Ratings, începând cu data de 28 martie 2019, și este în proces de evaluare pentru acordarea unui nou rating, scrie Profit.ro.

Compania menționează că a încheiat noul contract după încetarea celui semnat cu S&P Global Ratings.

________________________________________________________________________

Enel România l-a numit pe Valeriu Binig în funcția de Director al Departamentului Reglementări și Antitrust, în timp ce Claudia Brânduș, care a coordonat anterior activitățile de reglementare, s-a alăturat Departamentului de Afaceri Europene al Grupului Enel.

În calitate de Director al Departamentului Reglementări și Antitrust al Enel România, Valeriu Binig va coordona o echipă al cărei obiectiv principal constă în definirea, reprezentarea și promovarea poziției companiei cu privire la aspecte de reglementare și prevederile legislative privind concurența.

________________________________________________________________________

Consumatorii vor beneficia de contoare inteligente, preţuri dinamice şi posibilitatea de a schimba furnizorul mai repede, iar UE va dispune de noi reguli UE de prevenire a întreruperilor de curent electric, după votul de marţi al Parlamentului European.

Parlamentul a adoptat patru texte legate de piaţa europeană de electricitate, în urma înţelegerii informale cu statele membre de la sfârşitul anului 2018, şi a concluzionat în acest mod pachetul „Energie curată pentru toţi europenii”, potrivit ZF.

________________________________________________________________________

2019 se anunță încă un an de sacrificiu pentru RADET, regie care nici în acest an nu va beneficia de statutul de ,,prioritate zero” în bugetul Municipalității, arată o analiză Frames realizată în baza proiectului de buget pe 2019 propus de Primăria Capitalei, aflat în dezbatere publică.

După o iarnă cu avarii în lanț, cu zeci de mii de bucureșteni rămași fără apă caldă și căldură, Primăria Capitalei își propune să investească în acest an în reabilitatea a numai 31,2 kilometri de rețea, în condițiile în care mai mult de 75% din rețeaua de aproape 4000 km. de conducte are o vechime de peste 40 de ani și riscă să crape oricând.

________________________________________________________________________

Profesorul universitar Mircea Coșea a fost desemnat președinte al Consiliului de Supraveghere al Transelectrica, potrivit Profit.ro.

Transelectrica este operatorul sistemului de transport al energiei electrice din România și a raportat pentru 2018 un pro­fit net de 89 milioane de lei, de trei ori mai ma­re decât cel din 2017, în timp ce veni­tu­rile totale s-au redus cu 11%, la 2,7 miliarde de lei.