FacebookTwitterLinkedIn

„Valeriu Binig este unul dintre cei mai importanți experți ai pieței locale de energie din România, având peste 32 de ani de experiență profesională în sectorul energetic, timp în care a ocupat diferite funcții, de la cele de natură tehnică și academică, la consultanță pentru activități de fuziuni și achiziții sau de atragere de finanțări. A activat ca inginer responsabil cu partea operațională în producția de electricitate, proiectant, cercetător, lector, coordonator de programe Phare, coordonator de programe în cadrul Delegației Comisiei Europene, manager de vârf în companii de utilități, administrator și consultant pentru sectorul energiei pe segmentul serviciilor de consultanță financiară și activităților de investment banking”, transmite compania.

În calitate de Director al Departamentului Reglementări și Antitrust al Enel România, Valeriu Binig va coordona o echipă al cărei obiectiv principal constă în definirea, reprezentarea și promovarea poziției companiei cu privire la aspecte de reglementare și prevederile legislative privind concurența. De asemenea, el va fi responsabil de identificarea tendințelor în reglementare, cu scopul evaluării impactului economic și financiar al reglementărilor asupra liniilor locale de business, precum și de gestionarea aspectelor de reglementare și antitrust și relațiilor cu părțile interesate relevante, asigurarea și monitorizarea conformității liniilor locale de business și definirea strategiei optime la nivel local.

Înainte de a se alătura Enel România, Valeriu Binig a deținut funcții superioare de management în companii de consultanță cum ar fi EY România sau Deloitte România, și a ocupat o pozitie de director în cadrul unei echipe de investment banking si de gestiune a unui fond de investiții. Anterior, a avut roluri active în procesul transformațional al pieței locale de energie, ocupând poziții manageriale în companii de distribuție și producție de energie, înaintea procesului de separare a activităților de furnizare și distribuție în sectorul energetic din România.

În același timp, Claudia Brânduș se alătură departamentului de afaceri europene al Grupului Enel de la Bruxelles, pentru a promova poziția, strategia și prioritățile companiei la nivelul Uniunii Europene, pentru țările unde Enel este prezent, cu excepția Italiei și a regiunii iberice. Astfel, Claudia Brânduș va fi responsabilă de relațiile instituționale cu factorii de decizie din instituțiile europene, dar și de monitorizarea și analizarea politicilor europene, cum ar fi politica energetică, schimbările climatice și politica de mediu, cercetarea și inovarea, politica în domeniul concurenței: antitrust, ajutoare de stat și fuziuni.